Memurlar İş Bırakıyor Memur-Sen Eylem Kararı Aldı

Memur-Sen zam teklifine tepki olarak sahaya iniyor

Memur maaşları ile ilgili büyük öneme sahip olan 8 dönem toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde hükümetin maaş zam teklifi belli oldu.

Hükümet teklifini yaptı

Buna göre 2026 yılının ilk 6 için %10, 2 6 ayı için ise %6 oranında, 2027 yılından her iki yarısı içinde %4 oranında zam yapılması hükümet tarafından teklif edildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tepkisini açıkladı

Memur konfederasyonları içerisinde en fazla üyeye sahip olan Memur-Sen tekliflerinin hiçbirinin dikkate alınmadığını Genel Başkan Ali Yalçın tarafından dile getirmişti.

Konuyla ilgili olarak sahaya inme kararı aldıklarını ifade eden Genel Başkan Ali Yalçın ilk açıklamalarını yaptıktan sonra Memur-Sen yapacakları eylemlerle ilgili detaylı bilgileri verdi.

Memur-Sen’in eylem takvimi

13.08.2025 Çarşamba

• Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önü dahil 81 ilde eylem

14.08.2025 Perşembe

• Sendikalarımızın müstakil eylemleri

• Emekli Memur-Sen eylemi

15.08.2025 Cuma günü gelecek teklife göre;

15.08.2025-16.08.2025 Cuma – Cumartesi

81 ilde Memur/Emekli Nöbette Eylem Çadırı kurulması

18.08.2025 Pazartesi

İŞ BIRAKMA

• Yürüyüş ve Ankara Mitingi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu